Ruska novinska agencija oglašava pomoć za premeštanje biznisa u Srbiju – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Ruska novinska agencija oglašava pomoć za premeštanje biznisa u Srbiju

Na sajtu ruske državne novinske agencije Ria Novosti nalaze se i oglasi stranih agencija koje nude pomoć za premeštanje biznisa u druge zemlje, a Danas piše kako je osnovna poruka “između redova” da to otvara mogućnost nastavka poslovanja, odnosno izbegavanja sankcija.

Među ponudama su i konsultantske usluge vezane za poslovanje koje je objavilo udruženje “Dobrodošli u Srbiju”.

U oglasu stoji da poslovni tim, sastavljen od iskusnih međunarodnih bankara i korporativnih pravnika sa dubokim poznavanjem tržita Švajcarske, Andore i Letonije, pruža prilagođena poslovna rešenja koja Srbiju čine savršenim čvorištem za sve globalne poslovne potrebe klijenata.

Navodi se i cena do 2.900 evra za osnivanje preduzeća i otvaranje ličnog bankovnog računa.

“Strancima u Srbiji najpotrebnija je pomoć pri osnivanju pravnog lica i savetovanje vezano za funkcionisanje pravnog sitema naše zemlje. Najviše problema imaju sa razumevanjem jezika i navikavanjem na novi sistem”, kažu za Danas u tom udruženju koje se posredovanjem u pokretanju biznisa bavi nešto više od četiri godine.

I dalje najviše klijenata iz Kine

Naglašavaju da, iako se u poslednja tri meseca povećao broj zainteresovanih iz Rusije i Ukrajine, najveći broj klijenata i dalje dolazi iz Kine, dok je Indija zemlja iz koje dobijaju najviše upita. Većinu klijenata interesuje viza, a u najvećem broju kontakt sa srpskim partnerima ostvaruju preko sajta.

I u Agenciji za privredne registre potvrđuju za Danas da je u poslednja tri meseca povećan broj firmi čiji su vlasnici pravna ili fizička lica iz Rusije ili Ukrajine.

Od izbijanja rata u Ukrajini do 16. maja u Srbiji je registrovano 240 privrednih društava i 596 preduzetnika čiji su osnivači fizička i pravna lica iz Ruske Federacije, dok je osnivača iz Ukrajine mnogo manje – 11 privrednih društava i šest preduzetnika.

Izvor: Danas

Tags
Back to top button