Ovo je prva kompanija čiji će zaposleni raditi u metaverzumu – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Ovo je prva kompanija čiji će zaposleni raditi u metaverzumu

Accenture, konsultantska kompanija za IT usluge najavila je da će zaposliti 150.000 novih radnika koji će metaverzum i VR naočare koristiti od svog prvog radnog dana.

Kompanija je čak kreirala virtualnu lokaciju pod nazivom ,,Nth floor”. Tu će se zaposleni družiti i učestvovati u impresivnim iskustvima učenja. Accenture je trenutno u procesu nabavke 60.000 VR naočala u više zemalja.

“Metaverse Continuum” će pomoći da se klijenti upoznaju sa metaverzumom i da unaprede strategije, iskustva i operacije u ovoj oblasti.

U cilju da pomogne u tranziciji poslovanja koristeći nove tehnologije, kompanija je pokrenula “Metaverse Continuum Group” koju vodi Paul Daugherti, izvršni direktor Grupe i glavni tehnološki direktor.

Kompanija je počela da traži nove načine saradnje i uključivanja nakon dve godine pandemije. Međutim, mnogi zaposleni nastavljaju da rade na daljinu. Doherti je već održao nekoliko sastanaka na ,,Nth floor-u”, piše Bizlife.rs.

U nedavnom izveštaju koji je kompanija objavila pod naslovom „Upoznajte se u Metaverzumu: Kontinuum tehnologije i poslovnog preoblikovanja iskustva“ navodi se da među 4.600 tehnoloških i poslovnih lidera, 71 posto veruje da će metaverzum imati pozitivan uticaj na njihovu kompaniju. Čak 42 posto veruje da će napraviti veliku transformaciju.

Klijenti prihvataju novi način komunikacije

Inače, Accenture ima 40 klijenata koji su uključeni u metaverzum. Proizvođač čokolade ,,Mars”, na primer, sarađuje sa kompanijama Accenture i Microsoft kako bi pomogao u digitalizaciji svog lanca snabdevanja prihvatanjem koncepta digitalnih blizanaca.

Mars će sada moći da pravi digitalne simulacije procesa razvoja svog proizvoda. Uzeće u obzir promjenljive faktore, poput klime i drugih poremećaja.

Tags
Back to top button