Telekom Srbija planira kupovinu i čačanskog Telemarka – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Telekom Srbija planira kupovinu i čačanskog Telemarka

Komisija za zaštitu konkurencije Strbije objavila je da ispituje da li bi Telekom Srbija kupovinom čačanskog Telemark sistema (Telemark Systems) narušila koncentraciju na tržištu Srbije, odnosno imala dominantan položaj u oblasti telekomunikacija.

Telekom je krajem decembra prošle godine dostavio Komisiji Pismo o namerama da kupi 100 posto udela u Telemarku, koji nudi usluge kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije.

Komisija je ocenila da podaci koje je dostavio Telekom Srbija, kao podnoslilac prijave, nisu dovoljni za utvrđivanje dozvoljenosti koncentracije u skraćenom postupku, zbog čega će sprovesti takozvani ispitni postupak, tokom koga će utvrditi sve činjenice u vezi sa koncentracijom, navodi se na sajtu Komisije.

Telemark, koji je u vlasništvu Slobodana Markovića, poseduje kablovsko-distributivnu mrežu u Čačku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Lučanima, Guči, Kosjeriću, Baljevcu i Ušću, a u okviru Telemark sistema posluje i TV Telemark.

Telekom Srbija je prethodnih meseci kupila kablovsko-distributivne operatere Kopernikus tehnolodži, Radijus vektor, Avcom i Masko.

Kako je ranije najavljeno, to je deo strategije nazvane „Milion plus“, kojom Telekom Srbija, akcionarsko društvo čiji je većinski vlasnik država sa 58 odsto akcija, namerava da privuče više od milion korisnika televizije i interneta.

Tags
Back to top button