Aviokompanije redukuju letove zbog nedostatka osoblja – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Aviokompanije redukuju letove zbog nedostatka osoblja

Avio-industrija se bori sa nedostatkom osoblja jer je ranije smanjila svoju radnu snagu tokom pandemije, usled globalnih ograničenja putovanja i smanjene potražnje. Zbog toga su aviokompanije prinuđene daovog leta redukuju letove.

British Airways (Britiš ervejz) pridružila se grupi kompanija koje smanjju broj letova za ovo leto nakon odluke da otpusti skoro 10.000 radnika usled ograničenja za putovanja tokom pandemije. Britanska avio-kompanija se pridružuje time i drugim prevoznicima koji su takođe smanjili broj letova ove godine.

Planira da smanji 10 odsto svojih redova letova između marta i oktobra, zbog nedostatka osoblja, prenose strani mediji. Broj letova koje je Britiš ervejz smanjio je ekvivalentan je broju od 8.000 povratnih putovanja, većinom na kratkim linijama. Takođe ta aviokompanija planira da zaposli 6.000 novih radnika kako bi se izborila sa potražnjom.

U JetBlue Airways smanjuju letove za maj između osam o 10% i planiraju da naprave slična smanjenja za leto, navodi se u izveštaju CNBC-a.

Slično tome, Alaska Airlines je smanjio broj letova za oko dva odsto do kraja juna a broj letova je prethodno smanjen i aprilu  zbog nedostatka osoblja.

Southwest Airlines značajno je smanjio broj prolećnih i letnjih letova, a Delta Air Lines je prošle godine bio primoran da odustane od više od 10 linija zbog usporavanja potražnje.

 

Tags
Back to top button