Telekom Srbija: Konstantan rast broja korisnika – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Telekom Srbija: Konstantan rast broja korisnika

“Mobilna telefonija Srbije osnovana je 1998. godine kao drugi mobilni operater ali to nije bila prepreka da za kratko vreme zauzme mesto lidera na tržištu mobilne telefonije. U ianuaru 2000. mt:s je imao 100.000 korisnika. Intenzivan razvoj Mobilne Telefonije Srbije je počeo u drugoj polovini 2001. godine nabavkom opreme koja je omogućila proširenje i tehnološko unapredenje mreže. Početkom 2002. godine mt:s je stekla milionitog korisnika”, kazao je u autorskom članku 2007. godine Vladimir Lučić, sada izvršni direktor Telekoma Srbija a tada direktor Direkcije za mobilnu telefoniju.

Šta je sve urađeno tada da bi Telekom Srbije bio ono što je danas – lider na tržištu telekomunikacija u regionu, pročitajte u nastavku autorskog članka koji prenosimo integralno.

“Prihod ostvaren zahvaljujući porastu broja korisnika omogućio je nova ulaganja u mrežu, izmedu ostalog i kupovinu savremenog prepaid sistema. Ovaj sistem je omogućio naisavremenije usluge za najbrojnije prepaid korisnike, kao što su CAMEL i USSD prepaid roming, kaskadno tarifiranje koje značajno snižava cenu razgovora posle odredenog vremenskog intervala. Zahvaljujući unapređenju ponude broj korisnika je i dalje brzo rastao tako da smo polovinom 2004. godine dostigli cifru od 2 miliona. Paralelno sa povećanjem broja prepaid korisnika intenzivirali smo naše napore da povećamo i broj postpejd korisnika. Zahvaljujući poboljšanju kvaliteta signala pokrivenost teritorije 93 odsto, odnosno 98 odsto stanovnika), povoljnim tarifnim paketima (sa besplatnim minutima i SMS porukama uključenim u pretplatu) uspeli smo da ostvarimo i ovaj cilj, tako da je broj postpejd korisnika u odnosu na decembar 2001. porastao za 100 odsto. Posebno želim da istaknem segment takozvanih biznis korisnika, u kome smo pre svega kvalitetom usluge, povoljnim tarifnim paketima i savremenim tehnološkim rešenjima postigli značajan porast. O fascinantnom usponu Mobilne telefonije Srbije svedoči podatak da je u martu 2007. godine više od 4.500.000 stanovnika Srbije koristilo usluge Mobilne telefonije Srbije.

Nesumnjivu lidersku poziciju pored ovoga dokazujemo i činjenicom da smo prvi u Srbiji uveli mnoge nove servise i usluge, kao što su VPN, Lokacijski servisi, Moj Halo ton, mt:s express i mnoge druge. 27. decembar 2006. godine posebno je značajan datum za mt:s, pošto smo tog dana prvi u Srbiji pustili u komercijalni rad 3G mrežu sa najsavremenijom HSDPA tehnologijom. Korisnici 3G mreže mt:s-a sada su u prilici da na svojim mobilnim telefonima gledaju TV programe, sportske sadržaje, serije, važne saobraćajnice i mnoge druge zanimljive sadržaje. U ovom trenutku registrovano je preko 35.000 a cilj nam je da do kraja godine dostignemo 100.000 3G korisnika.

U narednom periodu planiramo uvođenje novih servisa kao što je video konferencija, video mejl box, video blog i mnogih drugih. U ponudi će se naći i posebni paketi za povezivanje na internet preko 3G mreže korišćenjem PCMCI/USB kartica brzinom i do 1,8 Mb/s. U planu je da se 3G servisi ponude i prepaid korisnicima, kako bismo mladu populaciju, koja je naš veliki potencijal i koja je ujedno generator korišćenja savremenih tehnologija, dodatno vezali za mt:s. Posebnu pažnju ćemo posvetiti prodaji naših usluga koju smo krajem 2006. godine obogatili novom uslugom mt:s express. Ova usluga omogućava korisnicima da bez dodatnih troškova telefonom poruče željeni model telefona sa odgovarajućim tarifnim paketom. Planirano je i otvaranje velikog broja novih prodajnih mesta. Širenje na tržište Bosne i Crne Gore koje karakteriše velika fluktuacija ljudi, bilo da su u pitanju fizička lica ili firme svakako predstavlja stratešku prednost koju želimo da iskoristimo. Zelja nam je da i u budućnosti svoju viziju, najbolje definisanu sloganom “Imate prijatelje!”, pretočimo u stvarnost i da ostanemo prijatelj svojim korisnicima i u budućnosti.”

Tags
Back to top button