Brnabićeva tvrdi: Vlada nije finansijski pomagala Er Srbiji – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Brnabićeva tvrdi: Vlada nije finansijski pomagala Er Srbiji

Premijerka Ana Brnabić negirala je da je Vlada Srbije servisirala dugove avio-kompanije Er Srbija ili na bilo koji način pružala finansijsku pomoć.

Dodala je da se Er Srbija sama borila i to jako uspešno na izuzetno konkurentnom tržištu.

Brnabić je rekla da kao predstavnik Vlade nema ništa protiv da država finansijski pomogne domaćoj avio-kompaniji koja je pretrpela gubitke zbog pandemije.

Brnabić je navela da je avio-industrija najteže pogođena pandemijom i istakla da je čak i EU rekla da će relaksirati pravila oko državne pomoći avio-kompanijama.

“Ako će EU i zemlje EU finansijski pomagati svoje avio-kompanije, ja onda kao predsednica Vlade Srbije, nemam problem da i Vlada Srbije, ako bude potrebno, finansijski pomogne i podrži Er Srbiju zato što smo sada, za vreme pandemije, videli koliko nam je važna ta avio-kompanija”, kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, da nije bilo Er Srbije, ne bismo mogli da dobijemo na vreme svu potrebnu zaštitnu opremu, respiratore, dodatnu pomoć i podršku, prenosi Tanjug.

Takođe, ne bismo mogli da imamo onoliko humanitarnih letova kojima su građani Srbije vraćeni u zemlju.

“Svi mi zajedno kao društvo, ako ne pre, sada smo videli koliko nam je Er Srbija važna i koliko je dobra strateški bila odluka koju je doneo Aleksandar Vučić, kao predsednik Vlade u to vreme, da tražimo strateškog partnera, spasimo JAT i napravimo domaću avio-kompaniju kao što je Er Srbija”, zaključila je Brnabić.

 

Tags
Back to top button