Vokswagen stiže u Srbiju? – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Vokswagen stiže u Srbiju?

Ekonomisti u Srbiji spekulišu da u Srbiju dolazi Volkswagen, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić, ne otkrivajući detalje, ponovio da je u pregovorima sa dva velika proizvođača automobila.

– Mi sada pregovaramo sa dva fantastična proizvođača automobila, srce i dušu ću da ostavim da jedan dođe, jedan je među najvećim evropskim, a drugi među najvećim svetskim. Tresem se od straha da dobijem pozitivan odgovor jer znam da je to spas Srbije, rekao je Vučić na televiziji Pink.

Na pitanje o kojim bi automobilskim kompanijama mogla biti reč, Slobodan Aćimović kazao je za Kurir da se najverovatnije radi o Volkswagenu, koji je i pre nekoliko godina bio aktuelan.

– Mislim da je Volkswagen tada ipak izabrao Tursku, ali je koliko sam shvatio na kraju odustao od te investicije. U tom smislu je vrlo moguće da je sada kod nas reč upravo o toj investiciji o kojoj se govorilo pre nekoliko godina. To mi ukazuje i na značaj Volkswagena jer svaka pametna kompanija investira u vreme krize u nadi da će to tržište početi skokovito da raste uz, naravno, potpuno smirivanje u lancima snabdevanja u automobilskoj industriji i vraćanje bar na one covid uslove poslovanja, s obzirom na to da su uslovi poslovanja koji se tiču Ukrajine dodatno usporili proizvodnju u automobilskoj industriji, zaključuje Slobodan Aćimović.

Govoreći o ovoj najavi, profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Ljubodrag Savić kaže za Blic Biznis da ne može da nasluti o čemu bi konkretno moglo da bude reč.

– Pitam se međutim, da li je sada tako nešto i realno. Ako ćemo ih dovesti kao što smo Fiat gdje je država sipala pare, a sada fabrika stoji, nisam za to, ali kada bi postojao neki drugačiji, bolji aranžman, onda ok – rekao je Savić.

Tags
Back to top button