Otišli Mek i KFC, stižu Turci: Rusi našli zamenu, u planu više od 500 restorana – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Otišli Mek i KFC, stižu Turci: Rusi našli zamenu, u planu više od 500 restorana

Vlasnici tržnih centara u Ruskoj Federaciji počeli su pregovore sa turskim lancem brze hrane Čitir čiken (Chitir Chicken) o pokretanju lanca njihovih restorana.

Prema rečima Bulata Šakirova, predsednika Unije tržnih centara, tržni centri su spremni da počnu pregovore sa Mekdonaldsom o raskidu ugovora o zakupu ukoliko kompanija ne nastavi rad u bliskoj budućnosti. To će, kaže, osloboditi prostor za turske restorane.

Ova kompanija posluje u 17 zemalja sveta i spremna je da razmotri rad u Ruskoj Federaciji, a u prvoj fazi dve strane razgovaraju o pokretanju 5-10 lokala firme Čitir čiken (Chitir Chicken).

“U budućnosti možemo da razgovaramo o stvaranju mreže franšiznih partnera sa 500–600 restorana”, rekao je za Izvestija Bulat Šakirov.

Prema njegovim rečima, fokus je na otvaranju u Moskvi i drugim velikim gradovima, u Sankt Peterburgu, Kazanju, Volgogradu, Samari i Jekaterinburgu.

Jedna od glavnih prednosti ove kompanije bila bi to što dolazi iz Turske pa nije zavisna od sankcija koje je Zapad uveo Rusiji.

“Sledeće nedelje predstavnici Čitir čikena i menadžeri ruskih tržnih centara bi mogli da potpišu ugovore o saradnji, kao i ugovore o zakupu. Kompaniji će biti potrebno tri do četiri nedelje da pripremi prostorije u Ruskoj Federaciji i uveze sve što je potrebno za početak rada”, precizirao je Šakirov.

Prema njegovim rečima, Unija tržnih centara spremna je i da pokrene inicijativu za davanje državne podrške toj turskoj kompaniji.

Reč je o uspostavljanju povlašćenog sistema carina i obezbeđivanju kredita za otvaranje restorana, kao i o dodeli bespovratnih sredstava.

Tags
Back to top button