13 miliona dolara za 60 sekundi QR koda – Koinbejs debitovao sa zbunjujućom reklamom na Super Boulu – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

13 miliona dolara za 60 sekundi QR koda – Koinbejs debitovao sa zbunjujućom reklamom na Super Boulu

U nedelju uveče održan je Super Boul 56 koji, pored američkog fudbala, svake godine obeleže velelepni šou na poluvremenu ali i skupocene TV reklame koje se emituju u pauzama utakmice.

Ova godina ostaće upamćena kao ona u kojoj su kompanije za trgovinu kriptovalutama debitovale svoj reklamni materijal. Uprkos osmocifrenim budžetima za reklame, jedna među njima se odlučila za minimalistički pristup.

U drugoj četvrtini ovogodišnjeg Super Boula 56 u nedelju uveče, Koinbejs, menjačnica za kriptovalute, je potrošila svojih 60 sekundi, za koje je prema procenama potrošila 13 miliona dolara, na QR kod koji je skakutao od ćoška do ćoška TV ekrana, prenosi Juesejtudej (USAToday).

Dakle, nema ljudi, nema naziva proizvoda, niti bilo čega što bi moglo da nagovesti šta se dešava do poslednjih nekoliko sekundi.

Oni koji su nešto znatiželjniji od proseka, i koji su uzeli da očitaju kod na ekranu rešili su misteriju. Na ekranima njihovih mobilnih telefona je iskočio natpis “Ako se registrujete dobićete besplatno 15 dolara u bitkoinu, plus šansu da osvojite 3 miliona vredne nagrade”.

Kritičari reklame na društvenim mrežama su istakli da, kako je cilj bio da se one približe publici koja nije njihova uobičajena klijentela, uspeli potencijalne nove korisnike samo da zbune.

Reklama je ipak bila efektivna.

Kako su na Tviteru rekli ljudi iz kompanije, za jedan minut kompanija je imala oko 20 miliona poseta na svom vebsajtu, najviše što je kompanija ikad imala i što je i više nego dovoljno da se obori njihov sajt.

Sledećeg jutra Koinbejs je bio druga aplikacija i na Android i Ajfon uređajima po broju preuzimanja.

Tags
Back to top button