Twitter profitirao od reklama – Kvartalni prihod porastao više od 20 odsto – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Twitter profitirao od reklama – Kvartalni prihod porastao više od 20 odsto

Kvartalni prihod Tvitera od oglašavanja u poslednja tri meseca 2021. porastao je za 22 posto u odnosu na prethodnu godinu, na 1,41 milijardu dolara, ali je manji od prognoza analitičara koji su očekivali da će iznositi 1,43 milijarde dolara.

Kompanija sa sedištem u San Francisku je izvestila danas da je zabeležila rast broja korisnika u četvrtom tromesečju i da predviđa ukupne prihode u prvom kvartalu 2022. u rasponu od 1,17 do 1,27 milijardi dolara, što je ispod medijan prognoze na Volstritu, od 1,26 milijardi dolara, piše Telegraf Biznis.

Tviter je saopštio da “znatno napreduje” ka ispunjenju svog cilja od 315 miliona korisnika i 7,5 milijardi dolara ukupnog godišnjeg prihoda do kraja 2023, dodajući da očekuje ubrzanje rasta broja korisnika u Sjedinjenim Državama i na međunarodnom nivou ove godine, izveštava Rojters.

Finansijski efekat od aktivnih korisnika, odnosno od korisnika koji pregledaju oglase na ovoj društvenoj mreži – porastao je za 13 procenata na 217 miliona u četvrtom kvartalu, naspram konsenzusne procene ekonomista od 218,5 miliona, prema podacima Refinitiva, piše Telegraf Biznis.

To je, ipak, porast u odnosu na 211 miliona korisnika u prethodnom kvartalu.

U Tviteru je u toku realizacija velikih projekata kao što je otvaranje prostora za audio ćaskanja i objava saopštenja za javnost, s ciljem da se okonča dugotrajna stagnacija i privuku novi korisnici i oglašivači. Međutim, poslovni rezultati iz poslednjeg kvartala dovode u pitanje ove planove pošto su analitičari očekivali jače znake napretka.

Tviter je, takođe, najavio novi program otkupa akcija u vrednosti od 4,0 milijarde dolara, nakon otkupa od dve milijarde dolara odobrenog 2020. Akcije kompanije na trgovanju pre otvaranja Volstrita porasle za 4,0 odsto.

Tags
Back to top button