Zbog lošeg bilansa Zakenberg preko noći izgubio 29 miliona dolara – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Zbog lošeg bilansa Zakenberg preko noći izgubio 29 miliona dolara

Akcije Fejsbuka zaključile su jučerašnji da sa padom od oko 26 odsto. Jutros su zabeležile blagi oporavak, ali informacije koje je kompanija objavila juče bile su i više nego značajan udar na tržišnu kapitalizaciju ove komanije.

Mark Zakerberg izgubio je juče 29 milijardi dolara u neto vrednosti, pošto su akcije kompanije Meta zabeležile rekordan jednodnevni pad nakon razočaravajuće prognoze prihoda za treći kvartal.

Akcije Mete su pale za 26 odsto što je izbrisalo više od 200 milijardi dolara u najvećem jednodnevnom gubitku tržišne vrednosti američke kompanije.

Broj globalnih dnevnih aktivnih korisnika Fejsbuka je po prvi put opao u odnosu na prethodni kvartal, na 1,929 milijardi sa 1,930 milijardi, navodi Rojters. Kompanija, koja je nedavno preimenovana u Meta, izdala je razočaravajuće smernice za prvo tromesečje, osim što je u četvrtom tromesečju izgubila i profit i broj korisnika.

Broj dnevnih aktivnih korisnika (DAU) na Facebooku bio je neznatno manji u četvrtom tromesečju u odnosu na prethodno tromesečje, što je označilo njegov prvi zabeleženi tromesečni pad DAU-a. Fejsbuk je rekao da će prihod u prvom tromesečju biti 27 do 29 milijardi dolara, dok su analitičari očekivali prodaju od 30,15 milijardi dolara, prema Refinitivu. To bi značilo rast od 3 odsto do 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Tags
Back to top button