Trampovi besni zbog kriptovalute – prete tužbom – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Trampovi besni zbog kriptovalute – prete tužbom

Kriptovaluta TrumpCoin pokrenuta je u februaru 2016. godine, tokom sezone predsedničke kampanje u Americi.

Do nedavno, navodno, ni Donald Tramp, ni njegova porodica, nisu čuli za TrumpCoin, piše Mashable, prenosi hrvatski Telegram.

Trampov sin Erik tvitnuo je: “Upozorenje o prevari: primetili smo da neko promoviše kriptovalutu pod nazivom TrumpCoin. Ovo nema nikakve veze s našom porodicom, ne odobravamo korišćenje i ni na koji način nismo s ovim povezani”.

TrumpCoin je alternativna kriptovaluta koja je obično naziva altcoin ili memecoin. Ove vrste kriptovaluta često su povezane s temom, u ovome slučaju s Donaldom Trampom, i nemaju stvarnu korist. Ipak, ljudi ulažu u memecone verujući da će baš taj memecoin biti onaj koji će ih obogatiti. Oni su nešto poput fizičkih zlatnih “kolekcionarskih” Trampovih kovanica koje se prodaju u TV reklamama.

Čini se da je Eriku Trampu i ostatku porodice trebalo dosta vremena da otkriju TrumpCoin. Prema veb stranici kriptovalute, TrumpCoin je pokrenut u februaru 2016. godine, tokom sezone predsedničke kampanje, mnogo pre nego što je Donald Tramp postao predsednik. CoinMarketCap, izvor kripto listinga, ima podatke o trgovanju za TrumpCoin koji sežu do marta 2016. godine. Prema tim podacima, trenutno cirkuliše oko 6,6 miliona kovanica s tržišnom kapitalizacijom od 1,8 miliona dolara.

Kao neposredni odgovor na tvit Erika Trampa, zvanični Tviter nalog za neautorizovani TrumpCoin retvitao je drugog korisnika, naglašavajući da veb stranica memecoina ističe da je potpuno nepovezana s Trampom, njegovom porodicom i organizacijama.

TrumpCoin nije prva kriptovaluta inspirirana Trampom koja je dospela na naslovnice. Prošloga meseca LGBCoin je bio u središtu pažnje nakon što je NASCAR odbio sponzorski ugovor koji su ponudili vozaču Brendonu Braunu. LGBCoin je kriptovaluta bazirana na novoj omiljenoj frazi Trampovih pristalica “Idemo Brendon”, eufemizmu za “J*beš Džoa Bajdena”.

Nejasno je šta budućnost nosi za TrumpCoin, jer Erik Tramp preti tužbom. Ali, znajući Trampa, ako bi mogao da sklopi kakav dogovor koji bi mu doneo pare, TrumpCoin bi mogao opstati, zaključuje Mashable.

Tags
Back to top button