Tržište kriptovaluta krenulo u oporavak – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Tržište kriptovaluta krenulo u oporavak

Tržište kriptovaluta je jutros oporavilo 1,1 odsto svoje ukupne vrednosti, i prema podacima sajta koingeko kapitalizacija trneutno iznosi 2,19 biliona dolara.

Bitkoin se u poslednjih 24 sata popeo na nivo iznad 43.000 dolara, što znači da je rastao za 1,2 odsto. Prema podacima sajta koingeko njim se trenutno trguje po ceni od 43.064 dolara.

Itirijum je zabeležio nešto veći rast, od 1,8 odsto i njim se trenutno trguje po ceni od 3.320 dolara.

Cena dožkoina uzletela je juče ujutro za više od 15 procenata pre nego što se blago spustila, podstaknuta tvitom izvršnog direktora “Tesle” Ilona Maska da će kompanija prihvatati tu kriptovalutu kao sredtvo plaćanja za neke proizvode kompanije.

Dožkoin je premašio cenu od 0,20 dolara po novčiću, ali je u nastaku trgovanja deo dobitaka splasnuo, prema podacima Koindeska. Na trgovanju u 7:06 časova po istočnoameričkom vremenu, beležio je rast od preko 9,0 procenata na dnevnom nivou i trgovao se za 0,18 dolara, izveštava CNBC.

Mask je u ranim jutarnjim satima objavio na Tviteru da se pojedini proizvodi “Tesle”, mogu kupiti za dožkoine, ali se radi o vrlo malom broju artikala, napominje americki medij, prenosi Tanjug.

Tags
Back to top button