Pejpal najavljuje spektakularni iskorak – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Pejpal najavljuje spektakularni iskorak

Pejpal je jedna od kompanija koja je u poslednjih godinu i po aktivno učestvovala u onome što možemo nazvati kriptorevolucija.

Sada je otkriveno da planiraju novi veliki iskorak.

Naime, PayPal Holdings istražuje lansiranje vlastitog „stejblkoina“ kao deo svog pokretanja kriptovalute, navodi kompanija, koja je potvrdila razvoj nakon što su dokazi o tom potezu otkriveni u njenoj ajfon aplikaciji, prenosi Tportal.

“Istražujemo stablecoin, ako i kada budemo nastojali da krenemo u realizaciju, naravno, blisko ćemo sarađivati ​​s relevantnim regulatorima”, rekao je Hoze Fernandez da Ponte, viši potpredsednik za kripto i digitalne valute u Pejpalu, u izjavi za Blumberg njuz.

Stablecoins su kriptovalute koje imaju oslonac i cene prema vrednosti postojeće valute ili robe.

Dokaz o tome da firma razmatra vlastiti stablecoin prvi je otkrio u Pejpal aplikaciji razvojni programer Stiv Mozer i podelio s Blumbergom. Skriveni kod i slike prikazuju rad na onome što se naziva “PayPal Coin”. Šifra označava da bi takav novčić bio pokriven američkim dolarom.

Portparolka Pejpala rekla je da slike i kod unutar aplikacije Pejpal proizilaze iz nedavnog internog hackathona — događaja u kojem se inženjeri udružuju kako bi brzo istražili i izgradili nove proizvode koji možda nikada neće biti objavljeni — unutar blokčejna kompanije, odsek za kripto i digitalne valute. To znači da bi se konačni logotip, naziv i osobine mogli promeniti u svom javnom obliku proizvoda.

Pejpal se poslednjih meseci upustio u velike napore u vezi s kriptovalutama, lansirajući nove mogućnosti za kupovinu i držanje digitalnih kovanica, kao i mogućnost plaćanja za kupovinu pomoću novca.

B92

Tags
Back to top button