Odrešili kesu: Bonus od 40 mesečnih plata – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Odrešili kesu: Bonus od 40 mesečnih plata

Tajvanski okeanski prevoznik Evergrin (Evergreen) velikodušno deli godišnje bonuse nakon odlične 2021. godine, a pojedine sume dostižu i 40 mesečnih plata.

U godini kada su, podstaknute rastom cena kontejnerskog prevoza, brodarske kompanije zabeležile ogroman rast prihoda, Evergrin prijavljuje profit nakon oporezivanja od 5,7 milijardi dolara i zaradu po akciji od 1,09 dolara za prva tri kvartala.

Sjajni uspesi bili su povod da prošlog četvrtka, kako javljaju kineski mediji, kompanija podeli velike bonuse. Pojedini radnici su nagrađeni iznosima koji dostižu i do 72.400 dolara, koliko otprilike iznosi 40 plata u ovoj kompaniji. Iz kompanije su nešto kasnije pojasnili da su bonusi različiti za svakog zaposlenog, jer su zasnovani na učinku.

Najviši bonusi su i do četiri puta veći od bonusa koji su dodeljivani najefikasnijim radnicima na kraju 2020. godine, prenosi Pluton logistics pisanje portala Maritime Executive.

Predsednik kompanije istakao je da je zbog rastućih cena obično sporiji četvrti kvartal sada bio veoma dinamičan, kao i da su zarade u pojedinim segmentima bile bolje u odnosu na treći kvartal.

On je ranije ove godine odlučno stao u odbranu kompanije povodom odluke da uloži velika sredstva u novogradnju, pogotovo kada je reč o narudžbini desetak kontejnerskih brodova od 24.000 TEU tokom 2019. Sudeći po dešavanjima u protekloj godini, ova procena mogla bi biti već sada isplativa.

Kompanija Evergrin četvrti je po veličini operater ultra velikih kontejnerskih brodova od preko 18.000 TEU, rangiran odmah nakon kompanija MSC, Maersk i COSCO. Samo u 2021. godini preuzeo je 33 nova plovila – sa ukupno oko 260.000 TEU, i time povećao kapacitet za 18 procenata.

Tags
Back to top button