Treća rata poreza na imovinu fizičkih lica u Srbiji dospeva na naplatu 14. avgusta – Bankar.rs
LICNE FINANSIJESLIDERSVE VESTI

Treća rata poreza na imovinu fizičkih lica u Srbiji dospeva na naplatu 14. avgusta

Narodna banka Srbije podseća da treća rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2023. godinu dospeva na naplatu 14. avgusta i da je samo DinaCard karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor.

DinaCard karticom, takođe bez provizije, moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građanana prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, na šalterima Uprave, objavila je centralna banka.

Isto tako, na šalterima Uprave za trezor DinaCard karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, kako onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, tako i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP Infostan tehnologije, JKP Informatika Novi Sad, Telekom a.d. i slično).

Takođe, izmirenje poreza na imovinu fizičkih lica može se izvršiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima na kojima je pripremljen ovaj kôd, a korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj je račun.

Tanjug

Tags
Back to top button