Zahtev za povraćaj akcize na gorivo ubuduće se podnosi elektronski – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Zahtev za povraćaj akcize na gorivo ubuduće se podnosi elektronski

Od 1. januara pravna lica podnosiće zahtev za refakciju plaćene akcize na derivate nafte, biogoriva i biotečnosti koji se koriste za transportne svrhe i za grejanje – isključivo u elektronskom obliku preko portala Poreske uprave.

Zahtev za refakciju plaćene akcize na derivate nafte, biogoriva i biotečnosti koji se koriste za transportne svrhe i za grejanje, kao i derivate nafte i biotečnosti koji se koriste kao energetska goriva u proizvodnji električne i toplotne energije ili u industrijske svrhe, podnose pravna lica i preduzetnici koji su krajnji korisnici derivata nafte, biogoriva i biotečnosti.

Fizička lica zahtev za refakciju plaćene akcize na derivate nafte koji se koriste za zagrevanje stambenog prostora, mogu da podnesu kako u elektronskom obliku preko portala Poreske uprave, tako i pismenim putem nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave.

Pravnom licu, preduzetniku i fizičkom licu koje je zahtev podnelo u elektronski, rešenje o odobravanju ili odbijanju prava na refakciju plaćene akcize dostavlja se u elektronskom obliku u poresko sanduče na portalu Poreske uprave.

Fizičkom licu koje je zahtev podnelo u papirnom obliku, rešenje u papirnoj formi dostavlja se putem pošte.

Tags
Back to top button