Skupština usvojila: 300.000 dinara za prvo dete – Bankar.rs
ANALIZELICNE FINANSIJEMAKROEKONOMIJASVE VESTI

Skupština usvojila: 300.000 dinara za prvo dete

Poslanici skupštine Srbije usvojili su danas izmene i dopune zakona o finansijskoj pomoći porodicama sa decom.

Tako će od 1. januara 2022. godine za svako prvorođeno dete majka dobiti pomoć države u iznosu od 300.000 dinara, dok će za drugo i treće dete pomoć iznositi po 100.000 dinara.

Potvrđen je set sporazuma dogovorenih u okviru inicijative Otvoreni Balkan, a koji se odnose na saradnju u veterinarskoj, fitosanitarnoj i oblasti bezbednosti hrane, slobodan pristup tržištu rada i o povezivanju šema elektronske identifikacije građana Zapadnog Balkana.

Poslanici su danas izabrali i desetoro sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije.

Usvojen je izveštaj o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2020. godinu. Skupština je dala saglasnost na finansijske planove Komisije za hartije od vrednosti, Regulatornog tela za elektronske medije i Agencije za energetiku.

Poslanici su usvojili i izveštaje o radu Agencije za sprečavanje korupcije, poverenika za zaštitu ravnopravnosti, zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Današnjim glasanjem završeno je redovno jesenje zasedanje, a poslanici će, kako je najavio predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, nastaviti da rade već u januaru na vanrednom zasedanju.

Tags
Back to top button