Ko će biti novi direktor EPS-a? – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Ko će biti novi direktor EPS-a?

Kada će EPS dobiti novog direktora i ko će zameniti Milorada Grčića, danas jeste važno pitanje za Srbiju, ali je mnogo važnije dovesti ceo energetski sistem u normalu. Prema informacijama “Blic Biznisa”, priča o novom rukovodećem kadru jeste u fokusu, postoji i nekoliko kandidata za prvog čoveka, međutim izbor novog rukovodioca, treba očekivati posle Nove godine.

“Postoji nekoliko kandidata za novog generalnog direktora EPS. Među njima jeste i Miroslav Tomašević, aktuelni izvršni direktor za proizvodnju energije, ali on nije jedini o kome se priča kao mogućem novom čelniku EPS”, kaže izvor portala.

Kako dodaje, postoji opcija je da se novi direktor EPS traži na konkursu koji inače za javna preduzeća raspisuje Vlada. Pritom, postoje uslovi koji su definisani zakonom, a između ostalog se gleda radno iskustvo kandidata. Uslov je da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća; da poznaje oblast korporativnog upravljanja; da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova; da nije član organa političke stranke, ili da mu je funkcija u mirovanju…

U slučaju da se ne ide na konkurs, Vlada imenuje i postavlja novog v.d. direktora.

Sagovornik Blic Biznisa navodi i da bi tema Grčićeve pozicije u EPS-u trebalo da bude posle Nove godine, ali da u ovom momentu to pitanje nije prioritet.

“Sada je važno da se podigne ceo energetski sistem. To je nesumnjivo prioritet, a onda sve ostalo”, kaže sagovornik i dodaje da nije tema ni da li će Grčić ostati u EPS-u.

 

Tags
Back to top button