Cene na tržištu kriptovaluta stabilne – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Cene na tržištu kriptovaluta stabilne

Tržište kriptovaluta je može se reći već skoro nedelju dana relativno stabilno, s’obzirom da se kapitalizacija tržišta kreće oko 2,5 biliona dolara.Trenutno, prema podacima sajta koingeko, tržište kriptovlauta je u proteklih 24 sata izgubilo 3 odsto svoje vrednosti i sada iznosi 2,44 biliona dolara.

Bitkoin, se takođe kreće oko granice od 50.000 dolara unazad sedam dana. Trenutno se nalazi ispod te granice, i njim se trguje po ceni od 49.452 dolara što znači da je pao za 2,7 odsto.

Itirijum je u proteklih 24 sata pao za 3,2 odsto i njim se trenutno trguje po ceni od 3.935 dolara.

Prema istraživanju sprovedenom od strane Nacionalnog biroa za ekonomska istraživanja, neprofitne organizacije iz SAD, većina Bitkoin novčića u cirkulaciji – oko 75 odsto se “pomera” sa jedne mjenjačnice na drugu, a mali broj velikih novčanika kontroliše više od četvrtine dela koji je u cirkulaciji.

Zajedno sa istraživanjem koje je sproveo Wall Street Journal, najvećih 1.000 investitora kontroliše oko 3 miliona, odnosno 16 odsto ukupne cirkulacije Bitkoin novčića, dok 10.000 najvećih investitroa u svojim rukama drži oko 5 miliona, što je oko 27 odsto Bitkoin cirkulacije.

Tags
Back to top button