OTP banci dve nagrade za e-commerce uslugu – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

OTP banci dve nagrade za e-commerce uslugu

OTP banka dobila je nagrade za Extraordinary Online Payment Experience i za Best eCommerce Implementation Partner, kao jedna od najuspešnijih na polju elektronske trgovine u Srbiji. Nagradu je dodelila eCommerce Asocijacija Srbije, kao banci koja je unapredila korisničko iskustvo i pružila veliki doprinos u razvoju onlajn trgovine širom Srbije, a nagrade je u ime banke primila Svetlana Pajević, direktorka Direkcije za globalno transakciono bankarstvo.

“Izuzetno nam je drago što je naš doprinos ka razvoju e-commerca i naša predana podrška biznisima prepoznata i kroz ovu nagradu. I pored veoma izazovnog perioda usled pandemije, zadržali smo isti nivo kvaliteta usluga za naše klijente a ujedno ispratili i povećane težnje ka onlajn kanalima. OTP banka je u 2021. kroz svoju e-commerce platformu, dosad zabeležila više od četiri miliona e-commerce transakcija, što je povećanje od 40 odsto za godinu dana. To je potvrda da OTP banka ne samo da prati navike svojih korisnika, već ih usmerava prema nanovijim i najsavremenijim rešenjima. Zahvaljujemo se eCommerce Asocijaciji na nagradama, a u narednom periodu nastavljamo i da ulažemo u razvoj bankarskih proizvoda i jedinstvenih rešenja, prema potrebama naših klijenta”, izjavio je Vuk Kosovac član Izvršnog odbora i direktor Sektora za poslove sa stanovništvom OTP banke.

U protekle tri godine, onlajn trgovina ostvarila je značajan rast od 80 odsto godišnje, a broj transakcija na internetu veći je za 103 odsto u 2020. Prateći povećane zahteve i interesovanje klijenata ka onlajn trgovini, OTP banka je omogućila e-commerce uslugu, za onlajn prodaju proizvoda i usluga kroz prihvatanje uplata platnim karticama na sajtu klijenta.

OTP banka je kreditor broj jedan privrede i stanovništva, sa tržišnim učešćem od 16.6 odsto i 4.2 milijardi evra neto plasiranih kredita trenutno. Istovremeno, trenutna aktiva banke iznosi visokih 5.6 milijardi evra, sa neto profitom od 26 miliona evra (54 miliona evra uzimajući u obzir rezultat obe banke od početka godine) na kraju trećeg kvartala ove godine. Zahvaljujući prisutnosti OTP banke u 90 gradova sa 190 ekspozitura i preko 300 bankomata, klijentima širom Srbije je dostupna široka lepeza proizvoda i usluga, kao i efikasan servis i ponude prilagođene njihovim konkretnim potrebama.

OTP banka nedavno je predstavila „zelenu tranziciju“, novo strateško usmerenje posvećeno ekološkoj održivosti. Tim povodom pokrenut je i projekat Generator Zero, u okviru kojeg banka nagrađuje rešenja koja imaju za cilj smanjenje karbonskog otiska, kao jednog od najvećih izazova današnjice. Konkurs je otvoren za mikro, mala, srednja preduzeća, startap kompanije, startap neformalne timove i preduzetnike, koji se mogu prijaviti putem sajta www.generator.rs do 20. decembra 2021. godine.

Hot Spot eCommerce Awards 2021 Ovo je prva dodela nagrada Hot Spot eCommerce Awards 2021 koju je organizovala eCommerce Asocijacija Srbije. U cilju obeležavanja velikog razvoja onlajn trgovine na našim prostorima, u okviru tri kategorije: eComm Champions, eComm Branch i eComm Excellence, dodeljeno je 26 nagrada najuspešnijim firmama u različitim oblastima.

Tags
Back to top button