Ulaganja Pošte Srbije: Uvode se paketomati, radiće se i na unapređenju mreže – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Ulaganja Pošte Srbije: Uvode se paketomati, radiće se i na unapređenju mreže

Naš cilj je da Pošta postane najbolja kompanija u Srbiji, kaže v.d. direktora Pošte Srbije, Zoran Đorđević.

On je, obraćajući se na stručnom skupu u organizaciji Funkcije usluga i Funkcije poštanske mreže Pošte Srbije, istakao da su ostvareni prihodi i rashodi ove godine bili na zadovoljavajućem nivou, što predstavlja dobru osnovu za realizaciju Programa poslovanja za 2022. godinu.

“Usvojeni Program poslovanja za narednu godinu je razvojni, sa ciljem da omogući dalji rast prihoda, kako bi Pošta stala na noge. Radimo na tome da u kontinuiranom socijalnom dijalogu, koji smo uspostavili sa četiri sindikata, obezbedimo bolji materijalni položaj zaposlenih, a jedan od prvih koraka ka tome je povećanje mase zarada od 10 procenata za šta čekamo odobrenje Vlade”, izjavio je Đorđević, navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo i stručne službe analizirali su modele rada nekih od vodećih poštanskih operatora u Evropi, i nakon obilaska i razgovora sa njima, Pošta Srbije je odlučila da sledi model koji primenjuje Pošta Austrije.

Najavljena su i nova ulaganja.

“Radićemo, između ostalog, na unapređenju efikasnosti sorting mašina i logističke mreže, u toku je proces uvođenja paketomata, implementirani su novi POS terminali. U cilju poboljšanja usluga, s posebnom pažnjom analiziramo probleme i zahteve korisnika, kojima smo se ove godine približili i unapređenim vizuelnim identitetom, boljom komunikacijom i osavremenjavanjem tradicionalnih usluga poput uvođenja novih, modernih telegrama, kao i prazničnog gift programa. Sve što smo uradili i što je planirano Programom poslovanja, radimo u želji da vratimo Poštu tamo gde je bila – među najuspešnije kompanije”, rekao je Đorđević.

Tags
Back to top button