Biće mocart kugli – preuzeta kompanija – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Biće mocart kugli – preuzeta kompanija

Proizvođač originalnih mocart kugli, kompanija “Salcburg šokolade” (Salzburg Schokolade), koja je prijavila nesolventnost, biće spasena.

Naime, firma “Hajdi šokola” (Heidi Chocolat), odlučila je da je kupi.

Dve nedelje nakon što je proizvođač mocart kugli prijavio stečaj zbog smanjenja prihoda usled pandemije koronavirusa, porodica Harmer, koja je vlasnik “Salcburg šokolade”, predala je svoj udeo novom investitoru.

Novi vlasnik sada mora izraditi plan sanacije, koji će morati sadržati mere racionalizacije, ali se u kompaniji nadaju da će to proći bez smanjenja broja zaposlenih, kojih ima 130.

Likvidnost firme je osigurana dobijenim kreditom.

Još preostaje da američki koncern “Mondelez”, koji ima pravo na robnu marku “Prave salcburške mocart kugle”, koju je austrijska firma proizvodila, dâ svoj pristanak.

Pandemija je teško pogodila proizvođača mocart kugli, i to se odrazilo na bilans u kojem se beležilo zaduženje od oko 27 miliona evra.

Inače “Hajdi šokola” je već jednom spasla jednog austrijskog proizvođača slatkiša, kompaniju “Nimec” (Niemetz), koja proizvodi u Austriji poznate “švedenbomben” (Schwedenbomben).

Tags
Back to top button