Dubravka Đedović Nègre nova članica IO Komercijalne banke – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Dubravka Đedović Nègre nova članica IO Komercijalne banke

Dubravka Đedović (Nègre) postavljena je, uz potvrdu Narodne banke Srbije, za novu članicu Izvršnog odbora Komercijalne banke za poslove sa privredom i investiciono bankarstvo.

U Komercijalnu banku, članicu NLB Grupe, Đedović (Nègre) došla je sa pozicije direktorke Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan.

Kako je navedeno, u Komercijalnu banku donosi bogato međunarodno iskustvo finansiranja velikih korporacija, investicija i projekata iz oblasti transporta, energetike, telekomunikacija, inovacija, zdravstva i drugih industrija, ali i iskustvo u finansiranju malih i srednjih preduzeća, koja su stub nacionalne privrede.

„Izuzetno sam ponosna što sam prelaskom u Komercijalnu banku postala deo NLB porodice, vodeće finansijske institucije fokusirane isključivo na ovaj region, njegov dalji ekonomski razvoj, povezivanje i integraciju, kao i na pružanje inovativnih, jednostavnih rešenja okrenutih klijentima. Cilj će mi biti ne samo da doprinesem razvoju privrede u Srbiji, već i unapređenju kvaliteta života u zajednici u kojoj Komercijalna banka posluje. Za NLB Grupu, kao i za mene, ovaj region nije samo tačka na mapi, već dom, i to je naša zajednička vizija“, istakla je Đedović (Nègre).

Nova članica IO diplomirala je bankarstvo i finansije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mendžmenta u Los Anđelesu. Govori četiri strana jezika – engleski, francuski, italijanski i ruski.

Tags
Back to top button