“Budžetska” verzija Teslinog Modela 3 samo on-lajn – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

“Budžetska” verzija Teslinog Modela 3 samo on-lajn

Proizvođač električnih automobila Tesla najavio je sedan verziju Modela 3 od 35.000 dolara i prelazak isključivo na on-lajn prodaju.

Sve to u nadi da će smanjiti troškove, dok će povećati potražnju i cenu deonica pre nego što će morati da otplati gotovo milijardu dolara duga.

“Da bi postigli ove cene, a da pritom ostanu finansijski održivi, Tesla prebacuje prodaju širom sveta samo na internet. Sada možete kupiti Teslu u Severnoj Americi putem telefona za oko minut, a ta mogućnost će uskoro biti proširena širom sveta”, objavila je kompanija u blogu.

Nova verzija modela 3 od 35.000 dolara dostizaće maksimalnu brzinu od 209 kilometara na sat i ubrzavaće od nule do 100 kilometara za 5,6 sekundi, sa dometom od 386kilometra. Isporuka “budžetskog” modela trajaće dve do četiri nedelje, prenosi B92.

Za model “Standard Range Plus” sa dometom od 386 kilometara, nešto većom brzinom i ubrzanjem, kao i lepšim enterijerom, kupci će morati da doplate 2.000 dolara, što je za šest odsto viša cena za devet odsto bolje performanse, navela je kompanija.

Prelazak na internet prodaju značiće otpuštanje i zatvaranje Teslinih maloprodajnih objekata u prestižnim trgovačkim centrima, ali se kompanija nada da će smanjiti troškove.

Ilon Mask je rekao investitorima da kompanija ne očekuje da će biti profitabilna u prvom kvartalu, ali će se vratiti na profitabilnost u drugom kvartalu.

Tesla je takođe saopštio da razvija SUV model Y koji će početi sa proizvodnjom 2020. godine i počeće sa gradnjom fabrike u Šangaju, u nadi da će rešiti problem isporuke vozila u Kinu.

Tags
Back to top button