Obična akcija Komercijalne banke uzletela 10 posto – Bankar.rs
ANALIZEIZVEŠTAJ SA BERZESLIDERSVE VESTI

Obična akcija Komercijalne banke uzletela 10 posto

Indeksi Beogradske berze snažno su porasli danas, vođeni skokom cene obične akcije Komercijalne banke od vrtoglavih 10 procenata, ali je investiciona aktivnost oštro pala u odnosu na sredu.
Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,4 miliona dinara (oko 12,2 hiljade evra).

Indeks BELEKS 15 je zabeležio dobitak od čak 2,2 odsto, zaključivši trgovanje na nivou od 828,46 poena, a BELEKSlajn je napredovao za 1,3 procenta na 1.702,79 poena.

Najviše se trgovalo akcijama Naftne industrije Srbije, koje su ostvarile promet od 0,6 miliona dinara po ceni od 616 dinara, za 0,3 procenta nižoj nego prethodnog dana.

Obična akcija Komercijalne banke je skočila za 10 odsto na 4.400 dinara i isprometovana je u iznosu od približno 0, 5 miliona dinara, a visok rast vrednosti je registrovalo i “Dunav osiguranje”, čije su akcije porasle za 8,1 procenat na 2.400 dinara, uz simboličan iznos trgovanja.

Deonice ostalih kompanija takođe su imale slabu realizaciju kako na Open marketu, tako i na Multilateralnoj trgovinskoj platformi.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je zanemarljivo.

Na Berzi je trgovano i državnim dužničkim hartijama denominovanim u evrima, koje su zabeležile ukupan promet od 86,7 hiljada dinara (nešto više od 700 evra) u podjednakim pojedinačnim iznosima, a polovinu prometa su realizovali strani investitori.

Tags
Back to top button