DIDI napušta Njujoršku berzu – Bankar.rs
ANALIZEIZVEŠTAJ SA BERZESVE VESTI

DIDI napušta Njujoršku berzu

Kineska kompanija Didi za prevoz putnika na poziv putem mobilne aplikacije, saopštila je da će započeti delistiranje na Njujorškoj berzi.

Dodali su da planiraju listiranje na tržištu kapitala u Hong Kongu. Ova odluka dolazi posle nepunih šest meseci od Inicijalne javne ponude (IPO), odnosno debitovanja kineskog tehnološkog giganta na Vol stritu, a iz kompanije navode da su odluku doneli nakon pažljivog razmatranja, prenosi CNBC.

Akcije Didija na Njujorškoj berzi su pale za 44 posto od IPO-a 30. juna, a zatvaranju trgovanja u četvrtak su zaključene na nivou od 7,80 dolara.

Didijeve deonice su naglo potonule prošle nedelje posle informacija da su kineski regulatori zatražili od rukovodilaca kompanije da naprave plan za delistiranje sa američkog tržišta zbog zabrinutosti vezanih za curenje osetljivih podataka.

Odluka o odlasku sa Vol strita ugrožava i kotacije akcija Softbanke i Ubera, koji zajedno poseduju preko 30 posto vlasničkog udela u Didiju, prema podacima FaktSeta. Akcije Softbanke u Japanu su pale jutros za 2,5 procenata.

Na upit CNBC-a u vezi sa Didijevim planiranim listiranjem u Hong Kongu, sa te berze su odgovori da ne komentarišu pojedinačne kompanije, dodaje američki medij.

Tags
Back to top button