Vučić: Stopa rasta biće preko 7,5% na godišnjem nivou – Bankar.rs
ANALIZEMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Vučić: Stopa rasta biće preko 7,5% na godišnjem nivou

Srbija je u trećem kvartalu postigla bolji rezultat nego što je očekivano – ostvaren je rast od 7,7% a procena je bila 7,4, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

“Pošto imamo podatke za oktobar, stopa rasta biće preko 7,5% na nivou cele godine. Ne računajući Irsku, zbog specifičnog statusa, Srbija će kumulativno, za poslednje dve godine, biti zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi. To znači brži rast životnog standarda u odnosu na druge zemlje Evrope”, naglasio je Vučić i dodao i da su kineske investicije u Srbiji, pre svih one u smederevsku Železaru i u rudnik u Boru, vratili Srbiju na put uspešnih zemalja i izvukli zemlju iz krize, navedeno je na zvaničnom sajtu.

Naveo je da je Železara od preuzimanja do kraja 2021. godine isplatila 367 miliona evra, a, pri čemu je uvećala broj zaposlenih za 102. On je dodao da je kompanija Ziđin, od 18. decembra 2018. godine do danas, kao investitor isplatila 254 miliona evra i da je rudnik Čukaru Peki razvojna šansa i prilika za Srbiju.

Kako prenosi Beta, Vučić je najavio da će isplata dodatnih 20 evra pomoći države za građane tokom epidemije koronavirusa početi 7. decembra, a prijavilo se 5,8 miliona ljudi.

Tags
Back to top button