Trgovački lanac Konzum u Hrvatskoj uveo mogućnost plaćanja kriptovalutama – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Trgovački lanac Konzum u Hrvatskoj uveo mogućnost plaćanja kriptovalutama

Konzum je od danas kupcima u svojoj online prodavnici omogućio plaćanje kriptovalutama, čime je postao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji omogućava takvu vrstu plaćanja.

Tako fizička i pravna lica, vlasnici kriptovaluta, mogu kupovati i plaćati namirnice, higijenske i kućanske potrepštine te druge proizvode iz ponude, a plaćanje kriptovalutama Konzum uvodi u saradnji s domaćom fintech kompanijom Electrocoinom i njihovim sistemom PayCekom, prvim hrvatskim payment procesorom za kriptovalute.

U Konzumovoj online prodavnici za plaćanje će se moći koristiti devet različitih kriptovaluta – bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) te USDC.

Proces plaćanja kriptovalutama jednostavan je i sličan kartičnom plaćanju, poručuju iz Konzuma.

“Pri završetku odabira proizvoda, kupac će moći odabrati opciju plaćanja kriptovalutama a sistem će mu ponuditi listu onih koje su dostupne. Nakon odabira željene kriptovalute prikazaće se iznos u njenoj protivvrednosti te generisati QR kod i adresa za uplatu, nakon čega će kupac jednostavno skenirati QR kod isključivo ličnim kriptonovčanikom. Potvrdom transakcije izvršiće plaćanje te će mu na e-mail stići potvrda transakcije iz sistema PayCek, dok će mu račun za plaćenu uslugu ili proizvod poslati Konzum”, saopštili su iz ovog trgovačkog lanca.

S obzirom na volatilnost kursa kriptovalute koji može varirati iz minute u minutu, sistem PayCek garantovaće kupcu prilikom pokretanja transakcije fiksnu protivvrednost u vremenu dovoljnom za njeno uspešno izvršavanje.

Klix.ba

Tags
Back to top button