Održana konstitutivna sednica NO “Srbijagasa” u novom sastavu – Usvojen Predlog programa poslovanja za 2022. – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Održana konstitutivna sednica NO “Srbijagasa” u novom sastavu – Usvojen Predlog programa poslovanja za 2022.

Konstitutivna sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“ u novom sastavu održana je danas u Novom Sadu.

Nakon što je Vlada Republike Srbije krajem oktobra donela Rešenje o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora “Srbijagasa”, u novom sazivu NO sada su prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO i članovi Vesna Rakočević, Dejan Milijanović, Goran Medaković i Veljko Milošević.

“Na današnjoj sednici, kojoj su prisustvovali v.d. pomoćnika ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić, kao i generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović sa članovima menadžmenta, usvojen je Predlog Programa poslovanja JP „Srbijagas“ Novi Sad za 2022. godinu, koji je sačinjen na osnovu svih važećih zakonskih propisa i smernica i koji sadrži osnovne projekcije poslovnih pokazatelja za iduću godinu, među kojima su: veći fizički obim prometa prirodnog gasa, visok procenat naplate tekućih potraživanja, dalju racionalizacija troškova u skladu sa Smernicama Vlade Republike Srbije, nastavak investicionih i razvojnih ulaganja, a sve u cilju postizanja planiranog pozitivnog finansijskog rezultata i povećanja neto dobiti i u idućoj godini”, naveli su u “Srbijagasu”

Tekst Programa poslovanja za 2022, kako je najavljeno, biće dostavljen, putem Ministarstva rudarstva i energetike, Vladi Republike Srbije na saglasnost.

Tags
Back to top button