Devizni priliv od turizma u prvih devet meseci milijardu i 150 miliona evra – Bankar.rs
ANALIZEMAKROEKONOMIJANBSSLIDERSVE VESTI

Devizni priliv od turizma u prvih devet meseci milijardu i 150 miliona evra

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da, prema izveštaju Narodne banke Srbije, devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih devet meseci 2021. godine iznosi milijardu i 150 miliona evra.

„Devizni priliv od turizma bio je u porastu u prvih devet meseci ove godine za 52,2 odsto izraženo u evrima (1.150 miliona evra), u odnosu na period januar – septembar 2020. godine“, rekla je ministarka Matić i dodala:

„Ovi ohrabrujući podaci rezultat su masovne vakcinacije naših građana, takođe i adekvatnih odluka Vlade, poput odobravanja stranim državljanima da se u Srbiji vakcinišu, ali i povoljne epidemiološke situacije i stavljanja Srbije na zelenu listu EU, što je doprinelo dodatnoj prepoznatljivosti naše zemlje kao celovite i raznolike turističke destinacije.“

Ministarka Matić je dodala da je devizni priliv od turizma u 2019. godini, do sada najuspešnijoj turističkoj godini za Srbiju, iznosio milijardu i 436 miliona, te da su podaci o uspehu turističkog sektora u 2021. nadmašili sva očekivanja, navodi se u saopštenju.

Tags
Back to top button