Službenik „Poštanske štedionice“ oštetio štediše banke – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESVE VESTI

Službenik „Poštanske štedionice“ oštetio štediše banke

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su S. D. (1961), bivše odgovorno lice ekspoziture banke „Poštanska štedionica“ u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i na taj način oštetio tu banku za 15.500.000 dinara.
On se tereti da je, od novembra 2012. do maja 2021. godine, doveo u zabludu šest klijenata „Poštanske štedionice“ da je njihov novac koji su imali na deviznim računima oročio na period od šest meseci, godinu dana, odnosno dve godine, tako što je sačinio i dao klijentima da potpišu fiktivne ugovore o oročenju devizne štednje koji ne postoje u sistemu računa te banke.

Potom su, kako se sumnja, oštećeni klijenti potpisali blanko naloge za isplatu sa računa, na osnovu kojih je osumnjičeni podigao i prisvojio novac koji mu je poveren u radu, ukupno 124.000 evra i 10.200 švajcarskih franaka i na taj način za isti iznos oštetio klijente i „Poštansku štedionicu“.

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button