Svetski ekonomski forum 2021. biće održan u Singapuru – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Svetski ekonomski forum 2021. biće održan u Singapuru

Svetski ekonomski forum – WEF, odnosno Samit u Davosu, koji svake godine u januaru bude održan u Švajcarskoj, zbog pandemije korona virusa biće održan u maju 2021. godine u Singapuru.

U saopštenju WEF-a navodi se kako će Godišnji posebni sastanak 2021. biti održan od 13. do 16. maja u Singapuru, prenosi Anadolija.

Navedeno je kako će sastanak u Singapuru biti “prva globalna aktivnost lidera” u vezi sa prevazilaženjem pandemije korona virusa.

Navodi se kako će naknadno biti saopšteni detalji samita u Singapuru.

“Ovaj sastanak ‘licem u lice’ okupiće lidere i fokusirati se na pronalaženje rješenja za najhitnije probleme u svetu”, piše u saopštenju.

Osnivač WEF-a Klaus Schwab u vezi sa samitom u Singapuru kazao je kako je globalni samit lidera od ključne važnosti za shvatanje kako se može oporavljati u vreme pandemije.

Schwab je naveo kako će WEF u Singapuru biti prilika da se predstavnici poslovnog sveta, vlasti i nevladinog sektora okupe prvi put “licem u lice” od početka pandemije.

Svake godine na Samitu u Davosu okupi se oko 3.000 preduzetnika, političara, intelektualaca i predstavnika nevladinog sektora iz blizu 120 zemalja.

Tags
Back to top button