EFSE i Prokredit banka obezbeđuju finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

EFSE i Prokredit banka obezbeđuju finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) obezbedio je Prokredit (ProCredit) banci Srbija kredit u iznosu od 15 miliona evra kao podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, saopšteno je danas.
“Ovaj kredit će doprineti povećanju poslovnih aktivnosti uprkos izazovima prouzrokovanim globalnom pandemijom”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Predsedavajući Upravnog odbora EFSE fonda Klaus Miler je rekao da pristup finansijskim sredstvima i dalje ostaje prioritet tokom i nakon krize izazvane virusom kovid-19.

“Posvećeni smo finansiranju mikro, malih i srednjih preduzeća u prigradskim i ruralnim područjima Srbije, kojima nedostaje pristup finansijskim sredstvima. O tome najbolje svedoči činjenica da se 75 odsto portfolija Prokredit banke nalazi baš u tim područjima. Saradnja sa institucijama poput EFSE fonda jača našu reputaciju u ovom segmentu i daje nam kredibilitet na domaćem i inostranom tržištu”, izjavio je predsednik izvršnog Prokredit banke Igor Anić.

EFSE je osnovala Nemačka razvojna banka (KfW) uz finansijsku pomoć Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ) i Evropske komisije.

Prokredit banka je investirala više od pet milijardi evra u Srbiji, od čega preko 85 odsto čine plasmani malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i poljoprivrednicima.

Tags
Back to top button