Milion maraka ostalo zarobljeno u propaloj banci – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Milion maraka ostalo zarobljeno u propaloj banci

Oko milion maraka, samo od tri stanovnika BiH, ostalo je zarobljeno u propaloj Bobar banci, rečeno je u Okružnom sudu u Banjaluci.

Ovo je rečeno na suđenju bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac koju terete za organizovani kriminal.

Tri svedoka Republičkog tužilaštva su rekla da traže nadoknadu štete i svoj novac. Bivši advokat Vlajko Martić iz Doboja rekao je da je u Bobar banci oročio 634.716 konvertibilnih maraka (KM).

“Kada je banka otišla u stečaj dobio sam samo 50.000 KM koji je isplatila Agencija za osiguranje depozita. Ostalo je 584.716 KM. Smatram da je prerano za nadoknadu štete, ali postavljam imovinsko-pravni zahtjev i tražim od suda da budem upućen na parnicu kako bi bio obeštećen”, rekao je Martić.

Nemački penzioner Senadin Šećirbegović rekao je da mu je u ovoj banci propalo 271.788 KM.

“Imao sam štednju od 321.788 KM, a dobio sam samo 50.000 KM. Tražim nadoknadu štete, svoj zarobljeni novac i kamate od osoba koje budu osuđene”, kazao je Šećirbegović.

Bivša privatnica Slavica Pajić naglasila je da nadoknadu štete traži od svih optuženih u predmetu “Bobar banka” i to 100.000 KM, prenosi Capital.

“Zašto bi samo Injac plaćala sve, kad ima još optuženih”, kazala je Pajićeva.

Branilac Injčeve, advokat Vlado Adamović napomenuo je da u optužnici uopšte nije precizirano koji iznos novca se potražuje od njegovog klijenta. Optužnica Injčevu i još 15 osoba tereti da su od 10. jula 2009. do 27. novembra 2014. delovali kao zločinačka organizovana grupa koja je finansijskim kriminalom počinila štetu od 122,5 miliona KM.

 

Tags
Back to top button