Prvi čovek Epla investirao u kriptovalute – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Prvi čovek Epla investirao u kriptovalute

Izvršni direktor Epla Tim Kuk otkrio je da je investirao u kriptovalute.

U razgovoru na konferenciji “DealBook” u organizaciji Njujork tajmsa, Kuk je izjavio da veruje kako je razumno posedovati kriptovalute u okviru diverzifikovanog portfolija.

Kuk je zatim brzo dodao da njegovo odobravanje kriptovaluta nije “savet za ulaganje”. Na pitanje koliko dugo ga zanimaju kriptovalute, Kuk je rekao da ga to “interesuje već neko vreme” i da “istražuje”, sugerišući da se aktivno zanima za tržišta kriptovaluta i ulaganja, prenosi T portal.

Kuk je otkrio da Epl ne namerava da uključi kriptovalute u svoje poslovanje i sledi neke druge tehnološke divove poput Tesle, Fejsbuka i Tvitera, rekavši da Epl ne planira uskoro učiniti kriptovalute prihvaćenim načinom plaćanja.

“To nije nešto što trenutno planiramo da uradimo”, rekao je.

Kuk je takođe rekao da Epl nije planirao kupovinu bitkoina svojim procenjenim gotovinskim rezervama od 200 milijardi dolara, rekavši da ljudi ne kupuju deonice Epla da bi bili izloženi kriptovaluti.

U avgustu Kuk je dobio pet miliona deonica Epla koje su u tom trenutku vredele 750 miliona dolara. Dobiće dodatne deonice Epla do 2026. godine, a njihov broj zavisi od uspešnosti deonica kompanije.

Najavio je da planira da donira celokupno svoje bogatstvo u dobrotvorne svrhe.

Tags
Back to top button