Telekom: Strah SBB od ekspanzije Telekoma – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Telekom: Strah SBB od ekspanzije Telekoma

Kompanija Telekom Srbije oglasila se saopštenjem u kom se navodi da je “očigledno da kontinuirani pad svog tržišnog učešća kompanija SBB manipulativno predstavlja kao gašenje medijskih sloboda, dok istovremeno bez prestanka zloupotrebljava sopstvene medije za obračun sa konkurencijom”.

Kako se navodi u saopštenju, ta “zloupotreba medija otišla je toliko daleko da su im se sada na meti našli i investitori iz Evropske Unije. SBB se plaši i, sudeći po reakciji, procenjuje da će zbog razvoja Telekoma imati pad tržišnog učešća na ispod 30 odsto. Ovo je najbolji dokaz rasta i razvoja Telekoma Srbija u poslednje dve godine. Time postaje jasno da je cela kampanja United grupe o propasti Telekoma Srbija bila zasnovana na neistinama i zamenama teza”.

Telekom Srbija, navodi se u saopštenju, “nikada nije krio svoju ambiciju da postane lider, kako na domaćem, tako i na regionalnom tržištu. Nećemo podleći pritiscima nelojalne konkurencije. Na njihove neistine odgovaraćemo ulaganjem u infrastrukturu, na njihove pritiske odgovaraćemo još boljim uslugama za naše korisnike, a na to što zloupotrebljavaju sopstvene medije da se obračunaju sa konkurencijom, duboko verujemo da će odgovor dobiti od tržišta i korisnika”.

Tags
Back to top button