Ovo su novi direktori investicionog giganta, a evo i zašto su baš oni odabrani – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Ovo su novi direktori investicionog giganta, a evo i zašto su baš oni odabrani

Goldman Sachs je prošle nedelje najavio svoju novu, najveću u istoriji, klasu direktora. Pitanje se samo postavlja, ko je od 643 nova člana prošao dalje?

Među novim imenovanjima je grupa od tridesetak ljudi, sa ubistvenim CV-evima, koji su spremni da vode prestižnu banku na Volstritu u sledeću generaciju, a ovo su neke od najzanimljivijih biografija na listi, piše Biznis Insajder.

Oni koji su uspeli da dosegnu do ovog mesta u svojoj karijeru, su nesumnjivo zvezde u usponu u svojim oblastima. Jedan od ljudi na listi je bivši šef kabineta bivšeg predsednika Goldamana, Gerija Kona, veterana Trampove administracije, dok je drugi nosilac crnog pojasa u više borilačkih veština.

Pozicija direktora u Goldman Sahsu, je samo jedan korak udaljena od prestižne i svemoćne pozicije partnera kompanije, a kako je Insajder nedavno objavio put do pozicije direktora je pun politike i posredovanja u moći.

Evo nekoliko mladih lidera koji su uspeli baš u tome:

Džema Volf i Stefan Lambert

Džema Volfe i Stefan Lamber su postavljeni na pozicije globalnih ko-šefova strategije za Goldmanov ogranak za upravljanje bogatstvom i potrošačima ranije ove godine.

To je velika stvar, zato što ih postavlja na mesta sa kojih moraju da traže načine da kroz akvizicije šire jedan od bitnijih poslova u Goldmanu.

Volf je došla u Goldman, tj. u grupu za pregled tržišta, još 2012. godine. Kako je brzo krenula da napreduje stigla je i do mesta potpredsednika strateškog tima u 2019. godini.

Lamberta su ranije posmatrali kao investicionog bankara koji se fokusirao na sektor finansijskih usluga. Došao je u Goldman kao parktikant 2013. godine, a onda i kao analitičar sledeće godine. On se čak i našao na Forbsovoj listi “30 mlađih od 30” ranije ove godine.

Proteklih godina radio je na brojnim projektima i akvizicijama Goldmana, a uporedo je uspeo i da osvoji crni pojas u borilačkim veštinama.

Šon Legister

Novopečeni direktor za alternativna tržišta kapitala i strateške grupe, se u jednom intervjuu sa prethodnim direktorom komunikacija u Goldmanu požalio da je kroz svoju karijeru patio od “sindroma uzelja”.

“Kada sam stigao u Goldman sa koledža, patio sam od ogromnog “sindroma uljeza””, rekao je Legister, i dodaje da je sebe shvatao kao tamnoputog atletu sa koledža, koji je okružen prestižnim studentima koledža iz Ajvi Lige.

Legister je počeo da radi u Goldmanu 2010. godine, i kaže da se karijeri u finansijama nije nadao.

Džastin Tak

Nakon što je preživeo težu povredu na terenu, Dažstin je dres za američki fudbal zamenio odelom i kravatom.

Kao bivši igrač NFL lige pridružio se Goldman Sahsu i njegovoj diviziji za privatno bogatstvo 2018. godine nakon što je stekao master na Univerzitetu u Pensilvaniji. Ovaj 38 godišnji otac dvoje dece, je rođen u Alabami, i počeo je svoju karijeru u američkom fudbalu na koledžu.

U intervjuu iz 2019. godine on je istakao koliko su sport i finansije slične.

“Sve se okreće oko odnosa”, rekao je on i dodao da je ” suočavanje sa ljudima u svlačionici pomoglo u finansijskom svetu. Korelacija između NFL svlačionice i sastanka sa klijentima je mnogo veća nego što sam očekivao”.

Lalit Gurnani

Gurnani radi za Goldman Sahs puno radno vreme od 2011. godine, prvo kao analitičar strategije. Pre 7 godina, Gurnani se preorijentisao na sektor tehnologije, medija i telekomunikacija (TMT) u Goldman kancelariji u San Francisku. Od tada on je bio savetnik u inicijalnim javnim ponudama za Redfin i Tvilio, nekoliko multimilijarderska spajanja.

Ranije ove godine je prozvan i zvezdom Vol Strita, a u intervjuu u septembru je pričao o mentorisanju mlađih kadrova, u jeku priče o lošim uslovima za mlade u toj kompaniji.

On je tom prilikom definisao mentorstvo kao mogućnost da mladim bankarima pokažete kako se prezentuje na sastancima, kako se pičuju novi biznisi itd.

Širen Šarma

Ova investiciona bankarka u TMT grupi Goldmana je učestvovala u jednom od većih poslovnih poduhvata ove godine. Zajedno sa predsednikom Džonom Valdronom, kao i partnerima Kurtom Simonom i Dejvidom Dubnerom je savetovala AT&T da prodaju Vorner Mediju Diskaveriju za oko 130 milijardi dolara, uključujući i dug.

Pre nego što se učinila u Goldman Sahs u 2015. godini, Šarma je radila u Barklejsu. Pre toga Šarma je bila analitičar u švajcarskoj banci UBS.

Tags
Back to top button