Danas se rešava sudbina Svetog Stefana – Sastanak predstavnika firmi i države o tužbama iz Londona – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Danas se rešava sudbina Svetog Stefana – Sastanak predstavnika firmi i države o tužbama iz Londona

Predstavnici firme Adriatik propertis i operatora Aman rizorts danas će imati sastanak sa predstavnicima ministarstava finansija i ekonomskog razvoja, pišu Vijesti.

Na njemu će razgovarati da li će grad hotel “Sveti Stefan” i “Vila Miločer” biti otvoreni narednog leta i kakva je sudbina tužbe koju je zakupac podneo pred međunarodnim Arbitražnim sudom u Londonu, potvrđeno je nezvanično iz više izvora.

Sastanku će prisustvovati predstavnici HTP Miločer i “Sveti Stefan hoteli”.

“Vijestima” je rečeno da će se na sastanku pojaviti advokati hotelskog operatora Amana, koji je minulog leta odbio da otvori hotele, nakon što im Vlada nije mogla garantovati da će plaže biti zatvorene za javnost, odnosno biti pod hotelskim režimom.

Takođe, posebno će se govoriti o tužbi koju su advokatski tim Adriatic propertiesa i Amana podnijeli Arbitražnom sudu za nadoknadu štete od stotinu miliona evra zbog kršenja ugovora o zakupu od strane Vlade.

Vladi je ovog meseca stiglo obaveštenje o pokretanju arbitražnog postupka pred Arbitražnim sudom u Londonu koji je pokrenula kompanija “Adriatic properties”, biznismena Petrosa Statisa i Vei Seng Pua, a koji su crnogorski državljani.

Vladi je dat rok od 30 dana da se izjasni na tužbene zahteve koji su međunarodnom tribunalu dostavljeni sa dokazima na 50 strana.

Opština Budva prinudno je “skinula” sa računa vladine kompanije HTP “Miločer” oko 62 hiljade evra za poreski dug na ime poreskog duga. To je podgoričkom listu potvrđeno u HTP “Miločer” koji gazduje zemljišnim kompleksom u Miločerskom parku na kome kompanija “Adritic properties” gradi novi hotel “Kraljičina plaža” sa depadansom od 66 stanova za tržište.

Tags
Back to top button