Dobit Pošte Srbije na kraju trećeg kvartala 2,8 milijardi dinara – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Dobit Pošte Srbije na kraju trećeg kvartala 2,8 milijardi dinara

Dobit Pošte Srbije na kraju trećeg kvartala ove godine iznosila je 2,8 milijardi dinara, što je najbolji rezultat od 2017. godine, saopšteno je danas.

U odnosu na celu 2019. godinu, ostvarena neto dobit je za skoro 50 procenata veća, dok je u odnosu na celu prethodnu godinu uvećana preko tri puta, navodi se u izveštaju o devetomesečnom poslovanju Pošte Srbije koji je usvojio Nadzorni odbor i biće dostavljen Vladi Srbije.

“Od dolaska novog rukovodstva Pošte Srbije, 5. marta ove godine, na čelu sa vršiocem dužnosti direktora Zoranom Đorđevićem, zaustavljen je konstantan pad poslovnog rezultata koji je započeo još 2016. godine. Ovogodišnji ostvareni devetomesečni rezultati su čak 2,8 puta bolji uodnosu na isti period 2019. godine, a preko šest puta u odnosu na isti period 2020. godine”, navodi se u saopštenju Pošte.

Đorđević je istakao da su ovakvi rezultati ostvareni u relativno kratkom periodu, kao i da je preduzeće za narednu godinu pokrenulo niz značajnih investicionih projekata radi uspostavljanja dugoročne stabilnosti poslovanja, što će rezultirati i boljim standardom zaposlenih.

“Izuzetno sam ponosan na naše radnike koji su svojim radom doprineli ovakvim poslovnim rezultatima na koje bi svako od njih trebalo da bude ponosan. Oni nas obavezuju da nastavimo u istom pravcu kako bi Pošta postala najbolja kompanija u Srbiji, što je i jedan od glavnih ciljeva koje smo zacrtali na početku našeg mandata”, izjavio je Đorđević.

Beta

Tags
Back to top button