Posle prodaje Frikoma, na red došao i važan prostor – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Posle prodaje Frikoma, na red došao i važan prostor

Fortenova je krenula u prodaju poslovnih prostora u Ciboninom tornju, nekadašnjem sedištu Todorićevog Agrokora.

Prodaje se 16 od ukupno 21 sprata zgrade, koji su u većinskom vlasništvu Fortenove, piše Tportal.

Agencija Colliers, koja posreduje u prodaji, naglašava da je reč o “čuvenoj poslovnoj zgradi” na prestižnoj lokaciji u užem centru Zagreba. Prema njihovoj proceni, ulagači bi mogli da ostvare prinos od najma na nivou od 7 do 9 posto godišnje, uz mogućnost značajnih kapitalnih dobitaka.

Ukupno se prodaje 5.827 kvadratnih metara prostora koji obuhvataju 16 etaža poslovnih prostora i 65 garažnih mesta što čini oko 76 posto površine nebodera.

Uz Fortenovu, koja raspolaže sa udelom od 76 posto, suvlasnici tornja su firma CI-MED, koja drži 10 posto i Elektroprojekt sa 14-postotnim udelom u vlasništvu.

Trenutno je 35 posto oglašenog prostora u najmu korisnika.

Fortenova grupa ne krije da ima problema s dugovanjima. Izvršni direktor za finansije Džejms Pirson (James Pearson), izjavio je nedavno da će sredstva od prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane iskoristiti kako bi odmah otplatili dug usled čega će znatno smanjiti zaduženost kompanije.

Pomenuta Poslovna grupa zamrznute hrane obuhvata Ledo plus d.o.o. u Hrvatskoj, Ledo Čitluk u Bosni i Hercegovini i Frikom d.o.o. u Srbiji, kao i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Evrope.

Podsetimo, ranije ove godine već je počelo da se spekuliše i šta bi sledeće moglo da ode “na doboš”. Tako je ekonomski analitičar Andrej Grubišić naveo da bi uskoro moglo doći i do prodaje ostalih firmi iz Fortenova grupe, te kazao da bi prva na redu mogla biti Jamnica.

Tags
Back to top button