NLB Banka i Komercijalna banka podsećaju: Zahtevi za subvencionisane poljoprivredne kredite do 1. novembra – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

NLB Banka i Komercijalna banka podsećaju: Zahtevi za subvencionisane poljoprivredne kredite do 1. novembra

NLB Banka i Komercijalna banka, članice NLB Grupe, pozvale su sve zainteresovane poljoprivrednike da iskoriste preostalo vreme do isteka roka i da do 1. novembra podnesu zahtev za kreditiranje uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Banke lideri u realizaciji ove vrste plasmana, podsetile su da su krediti uz subvenciju namenjeni nabavci poljoprivredne mehanizacije i opreme, repromaterijala, kao i biljnoj i stočarskoj proizvodnji registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Odobravaju se u iznosu do šest miliona dinara za fizička lica ili preduzetnike, odnosno do 18 miliona dinara za pravna lica, uz fiksnu kamatnu stopu i rok otplate do 60 meseci, u zavisnosti od namene kredita.

Cilj im je, kako navode, da podstaknu investiciona ulaganja u razvoj stočarstva, ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, kao i da kroz posebne pogodnosti dodatno podstaknu gazdinstva na područjima sa otežanim uslovima rada, osobe do 40 godina starosti, kao i žene, nosioce poljoprivrednih gazdinstava.

Podseća se da su NLB Banka i Komercijalna banka ove godine od početka programa odobrile više od 900 kredita u iznosu većem od 2,3 milijardi dinara, što je gotovo 43 odsto ukupnog isplaćenog iznosa subvencionisanih kredita.

Tags
Back to top button