Addiko banka među najboljim poslodavcima u Srbiji – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Addiko banka među najboljim poslodavcima u Srbiji

Sertifikat „Poslodavac Partner“, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, i ove je godine dodeljen kompaniji Addiko Bank AD Beograd. Kao jedina banka u Srbiji sa statusom „Poslodavca Partnera“, Addiko banka je nosilac Sertifikata od 2019. godine, a sertifikacijski tim ponovo je visoko ocenio sva područja – strategija, regrutacija i selekcija, upravljanje radnim učinkom, usavršavanje i razvoj i odnos prema zaposlenima.

“Izuzetna je čast što je naša kompanija nosilac sertifikata „Poslodavac partner“ ponovo nakon 2019. godine. Uobičajeni proces sertifikacije, 2020. godine smo zamenili sertifikacijom za izvrsnost u izazovima koje je donela svetska pandemija. Zajedno sa našim zaposlenima, težimo da izgradimo jednu inovativnu, motivisanu i drugačiju banku – banku netipičnih bankara. Ovo priznanje nam je potvrda da smo na dobrom putu”, rekla je Marija Mijatović, direktorka Odeljenja ljudskih resursa i organizacije Addiko banke.

Fokus kompanije kroz 2020. i 2021. godini bila je povećana briga za zdravlje i dobrobit zaposlenih, kao i sprovođenje društveno odgovornih aktivnosti i vraćanje zajednici. Besplatne seanse individualnog psihološkog savetovanja, online časovi joge, prezentacije na temu rada od kuće, psihološke otpornosti i pravilnog disanja, samo su neke od pogodnosti koje su uvedene za zaposlene u cilju pružanja psihološke podrške i uspostavljanja balansa privatnog i poslovnog života tokom krize.

Kako bi pružili pomoć zajednici, pokrenuta je akcija sakupljanja odeće i kozmetičkih proizvoda za decu iz Doma za decu bez roditeljskog staranja. Povodom 5. rođendana kompanije, zaposleni Addiko banke su na poklon dobili torbe koje su oslikale osobe sa smetnjama u razvoju u okviru humanitarne organizacije „Dečje srce“. Uz to, u novembru 2021. godine, zaposleni će posaditi 500 sadnica širom Srbije u cilju pošumljavanja i podizanja ekološke svesti.

Addiko banka se priključila Inicijativi UN Principi za osnaživanje žena (The Women’s Empowerment Principles) i na taj način podstiče i promoviše politiku jednakih mogućnosti i rodne ravnopravnosti kroz različite politike i procedure. Takođe, započeta je i saradnja s Forumom mladih za osobe sa invaliditetom (FMI) u cilju uključivanja osoba sa invaliditetom u rad u banci putem praksi ili zapošljavanja. Pored toga, Banka se posebno istakla transparentnim sistemom nagrađivanja koji je u protekloj godini dodatno unapređen, kao i kvalitetno vođenim procesima regrutacije i selekcije. U kompaniji postoje i razrađeni procesi upravljanja talentima pa se aktivno podstiče edukacija i prenos znanja.

Tokom 15 godina postojanja Sertifikata, proces sertifikovanja je prošlo više od 120 kompanija na 10 evropskih tržišta, a samo one organizacije koje ostvare barem 75% ukupnih bodova, i 70% u svakom od područja, mogu steći titulu „Poslodavca Partnera“. Trenutno postoji 67 nosilaca Sertifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekat Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni nedeljnik Lider kao medijski pokrovitelj.

Tags
Back to top button