Lučić: “Iza svih napada stoje biznis motivi, konkurencija pada sa tržišnim učešćem, ali mi smo sigurni u naš plan” – Bankar.rs
INTERVJUIKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Lučić: “Iza svih napada stoje biznis motivi, konkurencija pada sa tržišnim učešćem, ali mi smo sigurni u naš plan”

Iako kompanija Telekom Srbija ostvaruje sve bolje rezultate, često je meta različitih napada koji potiču od strane konkurencije.

Telekom Srbija i pored toga ne odustaje od investicija, a kakvi su sve planovi Televizija Prva pitala je generalnog direktora te kompanije, Vladimira Lučića.

Proteklih dana dosta se govorilo i o kupovini Pošta neta.

“Što se tiče Pošta neta, tu smo kupili faktički infrastukturu. Korisnici će moći da imaju pristup najsavremenijim uslugama, i na polju interneta i na polju kablovskih kanala. Malo je poznato da je Telekom Srbija, kada je Pošta bila jedinstvena celina pre privatizacije, bio među prvim kablovskim operaterima, a kada je Telekom izmešten iz Pošte, jednom čudnom odlukom kablovska infrastrukura je ostala deo Pošte. Sada će Pošta sredstva koja će dobijati od Telekoma iskoristiti za modernizaciju poslovanja”, kazao je Lučić.

On je naveo da je taj potez prourzokovao napade konkurencije, pre svega Junajted media.

“Iza svih napada stoje biznis motivi, konkurencija pada sa tržišnim učešćem, ali mi smo sigurni u naš plan”, naveo je on.

Prema njegovim rečima, prvih šest meseci su bolji nego prošle godine.

“Ako investirate u nove korisnike, oni će vam na kraju doneti prihod. Povećali smo korisničku bazu i smanjili zaduženost prema bankama za skoro osam milijardi, tako da firma postaje regionalni gigant. Radnici su uvek bili naša najveća snaga i tu ima dobrih stručnjaka, čast mi je što sam imao priliku da vodim takav tim i pokažem da Telekom Srbija može da bude regionalni lider”, kaže Lučić.

Ističe da su prva kompanija kod nas koja je otvroila fond za finansiranje startapova.

“Dosad ste imali pojedinačne velike uspehe, kao što je Nordeus, ali ima mnogo ideja na tržištu, mnogo malih kompanija koje su sposobne da razviju ideje koje možete da prodate svuda u svetu. Naš je cilj da prepoznamo ideje, finansiramo ih. Prikupljamo internacionalni tim, doveli smo i izraelskog stručnjaka koji je više od 19 godina u svetu startapova, zatim je tu jedan naš čovek koji je radio za Gugl… Sve to kako bismo videli šta ćemo prvo da finansiramo i da od tih mladih ljudi napravimo idole novog doba, da i drugi mladi vide da je to najbrži način da se obogate. Plan je da finansiramo minimalno deset do dvadeset startapova”, najavio je.

Govorio je i o produkciji serija.

“Radimo na internacionalizaciji serija. U Brazilu smo prodali ‘Državnog službenika’ kao prvu seriju. Sledećih šest meseci imaćemo nekoliko ekskluzivnih programa – osim nastavka serije ‘Besa’, biće tu i ‘Ubice moga oca’, tu ćemo saznati ko je ubica”, tvrdi Lučić.

Tags
Back to top button