Srpski gejming gigant Nordeus prodat za 378 miliona dolara – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Srpski gejming gigant Nordeus prodat za 378 miliona dolara

Srpska kompanija koje se bavi razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone Nordeus prodata je američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software.

Američka kompanija je saopštila da njihova akvizicija iznosi 378 miliona dolara, a u cenu je uračunata gotovina od 225 miliona dolara i 90 miliona dolara u akcijama.

Osnivački tim Nordeusa nastaviće da vodi kompaniju, piše portal Business Wire.

Osim toga, sporazum takođe uključuje naknadu za zaradu zasnovanu na tome da je Nordeus postigao EBITDA rezultate iznad određenih pragova tokom svake od prve dve godine.

Osnovana 2010. godine, Nordeus je kompanija za mobilne igre sa sedištem u Beogradu, najpoznatija po “Top Eleven”, najuspešnijoj svetskoj igri za upravljanje fudbalom na svetu sa preko 240 miliona registrovanih korisnika.

“Top Eleven” pruža igračima platformu za stvaranje i upravljanje sopstvenim fudbalskim klubovima, istovremeno ih vodeći kroz svakodnevna takmičenja sa globalnom zajednicom. Ona, dodaje se u tekstu, neprestano zabavlja igrače kroz inovativne formate igranja, događaje i funkcije – sa dodatnim poboljšanjima koja dolaze.

Osim toga, Nordeus razvija njihove buduće naslove i tehnologiju u vezi sa fudbalom. Vode ga njegovi suosnivači, Branko Milutinović (izvršni direktor), Milan Jovović (generalni direktor), Ivan Stojisavljević (tehnički direktor) i Tomislav Mihajlović (generalni direktor), koji će i dalje nadgledati približno 180 zaposlenih u studijima nakon akvizicije kompanije Take-Two, prenosi B92.

“Naše ulaganje u Nordeus jača dalje poslovanje mobilnih igara, u potpunosti se dopunjava sa Social Point-om i Plaidots-om i proširuje naš sportski portfolio sa prvom fudbalskom ponudom u svetu. Tokom poslednje decenije, Top Eleven je povećao svoju publiku, prihod i profitabilnost kroz Nordeusovo uvođenje lajv-operacija i stalnih inovacija u igranju igre koje nastavljaju da privlače stalni angažman potrošača. Takođe je neverovatno uzbudljivo za Take-Two da širi poslovanje u živopisan, lep grad kao što je Beograd, lokalni naučni i inženjerski talenat u Srbiji je veoma jak, a kvalitet Nordeus tima svedoči o tome. Veoma smo zadovoljni što možemo da poželimo dobrodošlicu Branku, Milanu, Ivanu i Tomislavu, celom timu u Nordeusu”, rekao je Majkl Voroš, izvršni potpredsednik kompanije Take-Two.

Gejming kompanija Nordeus osnovala je danas i fondaciju sa početnim budžetom od tri miliona dolara kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji.

Povodom prodaje oglasili su se na društvenim mrežama poručivši da im je zadovoljstvo što postaju deo Take-Two porodice.

Tags
Back to top button