Mali: Od 1. oktobra prijava svih korisnika fiskalnih uređaja Poreskoj upravi – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Mali: Od 1. oktobra prijava svih korisnika fiskalnih uređaja Poreskoj upravi

Ministar finansija Siniša Mali kaže da Srbija ide u korak s vremenom, jer će korisnici kao fiskalni uređaj moći da koriste tablete, računare i mobilne telefone.

Govoreći o novom modelu fiskalizacije, on je ocenio da takav sistem samo unapređuje poslovanje u Srbiji i olakšava rad.

Na njega fiskalni obveznici treba da pređu u periodu od 1. novembra 2021. do 30. aprila 2022. godine.

Poreski obveznici će od sutra moći preko portala ePorezi da prijavljuju poslovni prostor i poslovne prostorije u kojima obavljaju delatnost za koju je neophodno korišćenje fiskalnog uređaja.

“Od 1. oktobra kreće prijavljivanje za sve prodajne objekte i fiskalne uređaje. Bezbednosni element će biti sastavni deo svakog uređaja koji će biti u komunikaciji sa Poreskom upravom”, najavio je Mali, koji je danas, kako je rekao, prvi put prezentovao taj element.

Na taj način neće biti dodatnih troškova za privrednike prilikom uvođenja sistema, a ukupni iznos subvencija za ove namene iznosiće šest milijardi dinara. Taj novac biće direktno uplaćivan svakom poreskom obvezniku koji će tako pokriti troškove obezbeđenja neophodnog uređaja.

Gostujući na TV Pink, ministar je istakao da će do kraja godine sva javna preduzeća preći na sistem elektronskih faktura.

“Ogromna korist za privredu će biti od toga, jer ćemo PDV vraćati istog dana”, napomenuo je.

Tags
Back to top button