AIK Banka i MK Group doniraju 200.000 evra porodilištima u Bosni i Hercegovini – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

AIK Banka i MK Group doniraju 200.000 evra porodilištima u Bosni i Hercegovini

AIK Banka i MK Group šire svoj tradicionalni program “Podrške porodici” donacijama porodilištima širom regiona. Projekat, čija ukupna vrednost iznosi više od 700.000 evra, realizuje se u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Konkretno, za porodilišta u Bosni i Hercegovini izdvojeno je ukupno 200.000 evra. Tim povodom predstavnici AIK Banke i MK Group održali su sastanke u resornim ministarstvima, na kojima se razgovaralo o zdravstvenim ustanovama kojima je finansijska pomoć najpotrebnija. Sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH dogovoreno je da 100.000 evra bude dodeljeno porodilištu u Opštoj bolnici u Sarajevu, dok će ista suma u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske biti donirana porodilištima u Prijedoru i Gradiški.

Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke, istakla da je raduje saradnja sa oba ministarstva na ovom projektu od interesa za stanovnike Bosne i Hercegovine.

“AIK Banka i MK Group za svoje zaposlene već četiri godine organizuju program ’Podrške porodici’ kojim pomažemo roditeljima u krucijalnom trenutku za svaku porodicu, kakav je rođenje deteta. Ove godine smo odlučili da odemo korak dalje i proširimo ga kroz donacije porodilištima u cilom regionu”, izjavila je Galić.

Regionalni projekat “Podrška porodici” kroz finansijske donacije odabranim porodilištima ima za cilj da omogući bolje uslove za trudnice, porodilje i novorođenčad, ali i da dugoročno pruži podršku porodičnoj politici i merama za podsticaj nataliteta u zemljama regiona u kojima aktivno posluju AIK Banka i MK Group.

Tags
Back to top button