JP Morgan otvara banke u Evropi – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

JP Morgan otvara banke u Evropi

Američka banka JP Morgan proširiće poslovanje svoje internet banke Chase na Nemačku i druge zemlje Evropske unije. To je rekao izvršni direktor Džejmi Dajmon za nemački list Handelsblatt

U 2021. godini JP Morgan prvi je put iskoračio izvan matičnog američkog tržišta, nudeći građanima Velike Britanije usluge isključivo na internetu, a iz te banke su istovremeno signalizirali da im je cilj da prošire Čejsovo poslovanje i na druge zemlje.

Uvek nam je bilo jasno da želimo da dovedemo Chase ne samo u Veliku Britaniju, već i u Nemačku i druge evropske zemlje”, rekao je Dajmon za nemački poslovni list.

– Imamo ambiciozne planove – naglasio je šef JP Morgan, dodavši da konkretan vremenski okvir još nije utvrđen. Portparol banke potvrdio je pisanje Handelsblatta, ali također nije želeo da komentariše vremenski horizont planova.

Sedište JP Morgan u Evropskoj uniji nalazi se u nemačkom finansijskom centru Frankfurtu. Banka je u Nemačkoj izgradila istaknutu poziciju u segmentu savetovanja, a planira da proširi poslovanje i privuče više srednjih kompanija koje čine ‘žilu kucavicu’ nemačke ekonomije koje predvodi evropsku ekonomsku lokomotivu.

Dajmon je za Handelsblatt izjavio da je uveren u uspeh. “U Nemačkoj ‘Chase’ još nije toliko poznat, ali u svetu je snažan brend. Takođe smo pouzdana banka, s jakim bilansima, i privatni klijenti to znaju”, rekao je Dajmon za nemački list.

Američke banke nastoje da nadoknade unosne, ali povremeno nestabilne povrate u investicijskom bankarstvu stabilnijim prihodima, iako se suočavaju s konkurentnim potrošačkim tržištem kojim dominiraju lokalni vodeći igrači, a marže su male, piše Rojters.

Tags
Back to top button