Bitkoin pao 5% posle današnje objave čelnika Kineske banke – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Bitkoin pao 5% posle današnje objave čelnika Kineske banke

Kineska centralna banka objavila je da su sve transakcije povezane sa kriptovalutama nezakonite i da se moraju zabraniti, čime je poslat najsnažniji signal do sada u odlučnosti suzbijanja tržišta kriptovalutama.Odluka kineskih vlasti odmah je uticala na cenu bitkoina čija je vrednost pala za oko pet odsto nakon objave kineskih vlasti.

Azijska zemlja zabranila je berzama kriptovaluta u inostranstvu da pružaju usluge kineskim investitorima putem interneta, precizirano je u saopštenju, prenosi Rojters.

Narodna banka Kine takođe je saopštila da će zabraniti finansijskim institucijama, platnim kompanijama i internet firmama da ojačavaju tržište kriptovalutama ipojačaće praćenje rizika od takvih aktivnosti.

Ubrzo nakon ovog saopštenja, cena bitkoina je pala za oko pet odsto.

U 08.50 po srednjeevropskom vremenu digitalna valuta trgovala je na 44.902 američkih dolara, a u 09.27 pala je na 42.689. Otprilike sat i po nakon objave, prodaje se za manje od 42.500 dolara, prema podacima Koindeska. Cena ostalih digitalnih valuta, kao što suIks-RP i Etereumtakođe je pokazala značajan pad nakon kineskpg saopštenja.

Tags
Back to top button