PKS: Bespovratna pomoć do 6.000 evra za digitalnu transformaciju MMSP – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

PKS: Bespovratna pomoć do 6.000 evra za digitalnu transformaciju MMSP

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) u saradnji sa Ministarstvom privrede, uputio je javni poziv kompanijama za učešće u novom “Programu podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2021”, saopšteno je danas.

Preko Centra za digitalnu transformaciju PKS preduzeća dobijaju bespovratnu subvenciju Ministarstva privrede, do 6.000 evra, a pošto kompanija investira u svoju digitalnu transformaciju, bespovratnom subvencijim refundira joj se 50 odsto iznosa, maksimalno 6.000 evra u slučaju investicije ukupno vredne 12.000 evra.

Sektor mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) imaće priliku da uz pomoć sertifikovanih konsultanata unapredi poslovanje uvođenjem savremenih digitalnih alata, navedeno je u saopštenju PKS.

“Digitalna transformacija je odlična prilika za mikro, mala i srednja preduzeća da ranim usvajanjem digitalnih tehnologija uvedu inovativne poslovne modele, značajno unaprede radne procese i stvore nove proizvode koji će im obezbediti brzi rast, konkurentsku prednost i osvajanje novih tržišta”, istakao je direktor Centra PKS za digitalnu transformaciju Predrag Nikolić.

Pravo učestvovanja imaju sve kompanije koje imaju između pet i 249 zaposlenih, a uslovi su da je preduzeće registrovano u APR-u najkasnije do 1. januara 2020. godine, da je u većinskom privatnom vlasništvu, da nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije. Uslov je i da je firma izmirila sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa, kao i da nije imala zabranu obavljanja delatnosti u prošloj godini.

Učesnici u konsultantskom programu dobijaju besplatnu izradu ekspertske analize iskusnih i sertifikovanih konsultanata, koja je prikaz trenutnog stanja kompanije, kao i analizu domena u poslovanju koje bi trebalo unaprediti, i rad na detaljnoj strategiji razvoja kompanije u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju.

Takođe, firmama je obezbeđena supervizija procesa implementacije rešenja, nakon što je strategija usaglašena i dogovorena između kompanije i konsultanta, poručeno je iz PKS.

Tags
Back to top button